Pages

20 Nisan 2015 Pazartesi

Geleceğin Gözyaşı

Yazmaya daha lise yıllarımın ikinci sınıfında başladığımı size söylemişmiydim. Herkesin rahat ettiği şeyler vardır. Yoğunluktan kaçıp dinlenmeye ihtiyaç duyduğu zamanlarda en çok ihtiyaç duyarız rahatlamaya. Benimde meditasyonum yazmaktı. Bir nevi yoga gibi. İnsanlar en çok kırgınlıklarını söyleyemez. Her ne kadar söylemek, bas bas bağırmak istese de.. Söylemek istediklerini yazıya döküp sonra onu  yakmak iyi bir fikir diye düşünürüm hep. 

Kısa bir aranın ardından sizlere eski bir yazımla dönüş yapıyorum sevgili Yazar Notu okurları. :)) bu yazı 2013 yılının mayıs ayının 22. gününde yazılmış olsa da 2015 yılının Nisan ayının 20. gününde gün yüzüne çıkıyor :))


Usulca, sessizce ve içe doğru akan gözyaşlarıyla dolacak yeni nesil. Çevresine bakacak ilk önce, aile bireyleri başta gelecek tabi. Sonra taklit edecek ve öyle büyüyecek olan evlatların gözyaşları. Hıçkırıklarını kimse duymayacak onların. Hatta bir zaman sonra kendileri de körelecek hıçkırıklarına. Duymayacak onları. Alışacak yalnızlığa, çevresinde birçok insan olacak ama yine de hep yalnız çünkü herkes kendi aleminde. Paylaşmayı bilmeyecek yeni nesil. Sosyalleşme artık elindeki telefon olacak. Hayat kavramı telefon, bir diğer manası "medya, teknoloji" olacak. Kimse Kimseye bir menfaat beklemeden yardım etmeyecek. Yeni nesil asla öğrenemeyecek yardımlaşmayı, paylaşmayı, beraberliği... Bunun tadını asla bilemeyecek.


Çocuk uzaktan annesini seyredecek. Ona soracak her soruyu şıp elindeki medyadan öğrenecek. Annesiyle iletişim dahi kuramayacak. Sönüp gidecek olan insanlığımızın ateşini aslında şimdiki toplum köreltmiyor mu? Asıl suçlular bizken nasıl yeni nesilden bir beklenti içinde oluruz ki? Artık insanlar arasında bir duvar var ve bu duvar kapısız. Herkes kendi dünyasını kurmuş barış içinde yaşamakta. oysa ki sonraki dönemlerin çöplüğünü hazırlamakta haberi yok.

Ve gelecek gözyaşı döküyor. Çünkü yalnızlıktan sıkılmakta ve bir arayış içinde. Ne yapabileceğini bilmeden. Belkide tarihine belkide gelecek nesline belkide şimdiki zamana..
Ve simdi sen gülüyorsun ya aslında her gülüşün gelecekteki bir gözyaşı akıtmaya sebep olacak. Artık metalaşmış bu toplumun, birbirinden her geçen gün uzaklaşan insanlığımızın farkına varamayacağımız. Ya da farkında olduğumuz halde olmamış gibi davranacağız. İŞTE GELECEK BU YÜZDE ÇOK GÖZYAŞI DÖKECEK...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

LAZ KIZI Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting