Pages

8 Eylül 2014 Pazartesi

AH! BU MİLLET

   Millet Ne Der?

 Öyle çok yoruluyor ki insan her şeye karşı savaşmaktan. Kendi olmadan. Sırf dilimize doladığımız şu lanet "millet" kavramı yüzünden kendimiz olmaktan vazgeçip bu illetin isteğine göre yaşıyoruz sanki. Ağızdan düşmeyen "millet ne der" cümlesi, yani sırf millet için yaşıyoruz. Sen ona göre hareket et, kendine  çeki düzen ver demenin bir diğer yolu. Şunu şöyle yapma sonra millet seni kınar, Şu kıyafetleri giyinme millet senin hakkında kötü konuşur. Anlayacağınız millette millet.


      Halbuki bu millet diye adlandırdığımız kişilerde sırf millet için kendi olmaktan vazgeçmiyor mu?
Ama bu milleti hafife almamak gerekiyor. Çünkü bu milletin ağzına sakız misali düştün mü.. Seni evire çevire çiğneyip sonrada yere tükürür ve senin bu dünyada ve yaşamında hiç bir hükmün yokmuş gibi yaşayan bir ölüye bile döndürebilir.
 
     Biz ne kendimiz olabiliyoruz nede bunu başarmak için çaba sarf ediyoruz.Ne düşüncelerimizi açıkça dile getirebiliyoruz ne de istediğimiz gibi hareket edebiliyoruz.  Anlayacağınız kendi benliğimiz köreltip duruyoruz.

   Sırf u millet yüzünden bizde bu milletin bir parçası olduğumuz için.. Şşşş sus bir daha böyle konuştuğunu duymayayım. Millet duysa ne der??

  Keşke bu millet bir şey demese...








0 yorum:

Yorum Gönder

 

LAZ KIZI Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting