Pages

19 Temmuz 2014 Cumartesi

YALANCININ MUMU

   
      Yalanı sever mi insan? Eminim ki çoğu kişinin cevabı "hayır" olacaktır. Kimseden yalanı duymaya tahammülü yoktur kişinin. Ama geçişe ayna tuttuğunda ne kadar fazla doğruyu söylemekten kaçtığını farkedecektir.
       İnsan yalanı iki sebepten ötürü söyler. İlki korktuğu içi ( en çok rastlanan :D ) ikincisi ise sevdiği kişinin kalbini kırmamak için. Ama nedense gerçekler gün yüzüne çıkınca üzülen hep kişinin kendisi oluyor. Aslında boşuna dememiş " doğruyu söyleyeni dokuzuncu köyden kovarlar" diye. Ya da " dost acı söyler". Çünkü çoğu gerçekleri insan duymak istemez, gerçeği duyduğunda bir yandan  "yalan söylüyor" demek istiyor. Yalan olmadığını anlayınca da başlıyoruz kalp kıran depremimizin  hazırlıklarına...


   Bu yüzden yalanlar hayatımızın bir parçası. Var ve hep var olacaklar. Kimse demesin asla yalan söylemem. Yalan söyleyeni de sevmem diye.Hani derler ya hatasız kul olmaz; ben bu sözü yalansız kul olmaz diye değiştiriyorum. Eh! Kolay değil insani isminin başına " yalancı" sıfatını getirilmesini istemez. Yalan söylediği
anlaşıldığında kızarıp bozarıyor. Öyle ki utanıyor. Yada kendi yaptığına sinirlenip duruyor. Bunun nedeni yalan söylediği için toplumda dışlanma korkusu.
   Eminim bana kızacaksınız yalanı, yalancılığı baş tacı ettin diye. Eh hadi beni de dokuzuncu köyden kovun nede olsa aşası sekizinci köy :)
     VE ŞUNU SAKIN UNUTMAYALIM " YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR".....

0 yorum:

Yorum Gönder

 

LAZ KIZI Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting